Poletni spomini so povezani tudi z okusi. Zanje lahko poskrbite tudi v domači kuhinji, na vrtu ali terasi. V sodelovanju s Simonom in Sašom Šketa smo pripravili recept za lahko presno sladico, s katero lahko že prihajajoči vikend razvajate sebe ali z njo presenetite svoje najdražje ter se podate okusom poletja naproti. Ena sestavina je tista, ki naredi to sladico še posebej lahko.
Rdeča nit recepta je lahkotnost. Ne uporabljamo bele moke, prav tako ne sladimo s sladkorjem. Ker je sladkost vseeno pomembna, je uporabljeno naravno sladilo Eritritol. Intenzivnost sladkosti je dve tretjini belega sladkorja. Povedano drugače, žlica in pol eritritola nadomesti žlico sladkorja.
Sestavine:
OSNOVA
-
200 g mandljev
-
60 g kokosovega olja
-
20 g Medex Eritritola
-
1 žlica kakava v prahu
NADEV
- 200 g indijskih oreščkov
- 250 g kokosovega olja
- 450 g gozdnih sadežev
- 50 g Medex Eritritola
- 1 žlica soka limone
- 1 čž vanilje v prahu
- 1 čž cimeta
Priprava:
Čas priprave: 20 minut
-
Mandlje za osnovo sesekljajte v mešalniku v fino moko.
-
Dodajte 60 g stopljenega kokosovega olja, kakav, Medex Eritritol in dobro premešajte.
-
Maso enakomerno razporedite po tortnem modelu (v receptu je uporabljen model premera 20 cm).
-
V mešalniku sesekljajte indijske oreščke.
-
Dodajte 250 g stopljenega kokosovega olja in ostale sestavine nadeva ter mešajte do gladke konsistence.
-
Nadev razporedite po osnovi/podlagi in postavite torto v hladilnik, najbolje čez noč.
Dober tek!
Okusite poletje z lahko sladico!
Priporočamo
V knjigi Seksi lahke sladice boste našli izbor 40 slastnih receptov za pripravo sladic brez dodanega sladkorja in bele moke.
Še več receptov pa najdete tudi na spletnih straneh www.SKETA.si in www.PRESNO.si.
Ljubitelje kulinaričnih televizijski oddaj bo razveselila tudi novica, da boste Sašota v kratkem lahko spremljali v oddaji MasterChef Slovenija na POP TV.