Rdeča nit recepta je lahkotnost. Ne uporabljamo bele moke, prav tako ne sladimo s sladkorjem. Ker je sladkost vseeno pomembna, je uporabljeno naravno sladilo Eritritol. Intenzivnost sladkosti je dve tretjini belega sladkorja. Povedano drugače, žlica in pol eritritola nadomesti žlico sladkorja.
Sestavine za približno 20 kroglic:
-
200 g indijskih oreškov
-
3 žlice kokosovega olja
-
50 g kokosove moke
-
50 g eritritola
-
2 čajni žlički vanilije v prahu
-
6 čajnih žličk guarane v prahu
-
Dobimo približno 20 kroglic.
Priprava čokoladnih blazinic:
Čas priprave: 20 minut
-
Indijske oreščke zmešamo v mešalniku v fino moko
-
Kokosovo olje segrejemo pri zmerni temperaturi, vmešamo eritritol in ga raztopimo v olju.
-
Dodamo guarano in vanilijo v prahu.
-
Oblikujemo manjše kroglice in jih posipamo s kokosovo moko.
-
Postavimo v hladilnik za eno uro, da se kroglice strdijo.
Dober tek!
Priporočamo
V knjigi Seksi lahke sladice boste našli izbor 40 slastnih receptov za pripravo sladic brez dodanega sladkorja in bele moke.
Še več receptov pa najdete tudi na spletnih straneh www.SKETA.si in www.PRESNO.si.
Ljubitelje kulinaričnih televizijski oddaj bo razveselila tudi novica, da boste Sašota v kratkem lahko spremljali v oddaji MasterChef Slovenija na POP TV.