Sestavine za 12 kosov kolača:
- Za 12 kosov kolača.
- 250 g grškega jogurta
- 3 jajca
- 120 g masla
- 180 g mandljeve moke
- 220 g eritritola
- 1 paket pecilnega praška
Priprava čokoladnih blazinic:
Čas priprave: 45 minut
-
Pečico segrejemo na 175 °C.
-
Z maslom namažemo pekač premera 20 cm.
-
Jajca stepemo z mešalnikom.
-
Eritrtol zmeljemo v prah.
-
Dodamo stopljeno maslo, eritritol in jogurt ter mešamo dokler zmes ni gladka.
-
Vmešamo mandljevo moko in pecilni prašek ter ponovno premešamo.
-
Vlijemo v pekač in pečemo 20-25 minut pri 175 °C.
-
Počakamo, da se ohladi.
-
Premažemo z grškim jogurtom in okrasimo z jagodičevjem po okusu.
Dober tek!
Sredica mehka, kot brownie, brez dodanega sladkorja. To so resnično božanske čokoladne blazinice z medom, cimetom in sezamom. Zagotovo jih bo zmanjkalo en, dva, tri.
Priporočamo
V knjigi Seksi lahke sladice boste našli izbor 40 slastnih receptov za pripravo sladic brez dodanega sladkorja in bele moke.
Še več receptov pa najdete tudi na spletnih straneh www.SKETA.si in www.PRESNO.si.
Ljubitelje kulinaričnih televizijski oddaj bo razveselila tudi novica, da boste Sašota v kratkem lahko spremljali v oddaji MasterChef Slovenija na POP TV.